perlu atau tidak guna sabun baju khas baby

hi mommy...sy nk tanya boleh x pakai sabun baju biasa utk cuci bju baby??? klu sabun khas utk baju baby pula jenama apa yg sesuai dan murah???#SeriusTanya #bantujawab #ingintahu

3 Balas

Depends on the baby actually. Ada baby kulit dia okei, ada baby sensitive. Xboleh. Tp kalau terdesak awk guna sikittttttttttt je detergent bilas byk2. Jemur bawah matahari. Basuh tu jgn campur dgn baju org lain, baby punya sahaja. Tp kalau baby jd naik ruam ke apa, terpaksa laa beli jugak sabun baby. Macam itu.

6d ago

okee tq

Bergantung pada kulit anak. Kalau jenis kulit sensitive, kadang2 naik ruam better guna sabun khas. Boleh try & error dulu. Anak saya guna brand Anakku kalau beli kt baby expo murah. Brand ABD pun okay juga. Anak saya takda eczema tp kadang2 naik ruam jadi saya taknak bg makin teruk saya guna sabun khas

6d ago

ok tq sy nk guna utk newborn sbnrnya nnty

beli dlm shoppe sis bzu bzu murah beli pack refill nanti sampai letak dlm bekas .

4d ago

okee tq sis