Pinggan dan alatan makan baby memang perlu basuh dengan pencuci khas ke?

Kalau guna sabun pencuci biasa boleh tak ya? Apa kesan kalau guna sabun biasa? Saya cuci betul2 lepas sabun

4 Balas

boleh guna sabun yg nature safe for bby jga. jimat kita pun boleh pakai skli klau taknk beli asing. yg saya tau range nature ni brand sunlight dgn glo. brand lain tk pasti.

4mo ago

tq sis☺️☺️☺️

Sabun khas baby ni oleh sebab pilihan sabun bayi biasanya diformulasi kurang atau bebas bahan kimia berbahaya, lebih selamat untuk anak kecil. Sebaiknya baca label.

Sye pakai yang biasa je. Tapi bilas bersih sikit. Sye kadang cuba hidu jugak. Takut ada bau sabun

sy pkai sabun cuci biasa je. stakat ni alhamdulillah anak ok