Hi mommy sekalian. Sy dh 36weeks baby gerak semua ok. Tp still confused dgn false contraction/ Braxton hicks tuu. Tktahu rasa dia mcamna ?

Sbb rasa perut keras bila baby dok gerak timbul kt perut tuu rasa lah kerasnya. Yg keras contraction tuu tkde pulak. sblum preggy pon mmg jarang kene senggugut time period. Jdnya tktahu ? ade sesapa mcm sy tk?

1 Balas

dia mengeras lepastu tarik and then rasa nak membuang. tapi akan hilang kalau tukar posisi atau kencing. kalau contraction betul, dia lama and kerap.