Week9 day2

Saye sahur kurma 3biji, roti 2keping and air masak. Bila dah nak masuk pukul 2 lebih ni saye rasa perut kosong, pening, tak bermaya. Adakah ok kalau saye rehat dan teruskan je puasa. Or buka je puasa? Adakah saye akan memberi impak negative pada baby saye kalau still teruskan puasa?

8 Balas

sahur masa hamil kena lebihkan makanan berkhasiat. kurma, roti dan air masak je tak cukup. kena ada sumber protein, atau makanan tinggi serat untuk bagi perut tahan dan nutrisi yg cukup pada janin. kalau masih rasa mampu nak teruskan, silakan. kalau rasa terlalu tak bermaya, boleh berbuka. ganti dan bayar fidyah la lepastu