Hilangkan keloid

Saye bersalin normal kene gunting dan jahit, bile luke tu dah baik die jadi keloid pulak. Macam mane ye nak hilangkan keloid ? Jadi tak confident bile bersame dengan suami sebab ade keloid.

2 Balas

Awk ada sapu ape2 ke dekat luka tu ? Macam sy dua kali bersalin, sy sapu gel beli dekat farmasi untuk cepat elok luka jahitan tu. Takde keloid ke ape. Ni first time sy dengar jahitan bawah boleh jadi keloid 🥺

6mo ago

Mse bersalin tu jahitan ade renggang skit tapi tk terbukak sbb sye ulang alik hospital bnyk kali. Jadi dkt tmpt yg renggang tu die tumbuh kulit bru tu yg jdi keloid. Mse lepas bersalin tu sye tkde sapu gel ape2 hanye sapu ubat kuning yg hospital bagi je.

keloid tak boleh hilang sis kecuali surgery atau laser.