Luka keloid

Sape kat sini first czer luka dia jadi keloid ? Next czer tu kan dia belah tempat sama, pedih tak ? 😂😂😂. Curious laaaa rasa dia cane ekkkk. Sakit pada yg first ke. Keloid tu nanti dia buangkan ke 😂😂lagi seminggu lebih nak kena czer anak kedua . Tgk luka lama tadi tiba tiba terfikir rasa macam mana eh lepasni😂. Potong atas keloid tu sakit ke tak🤣 #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

4 Balas

mostly mmg akan ade keloid sis cuma tebal dgn tak je. sye dua2 czer alhamdulillah cantik je tmpt czer tu. keloid pun takdek sgt. yup dia akan czer tmpt yg sama sis. sama je mcm 1st czer. sakit @ tak atas bdan org jgk. cuma pd sye, smnggu lps bersalin tmpt czer ade keluar air skit & berlubang skit. just cuci je smpai die ttup balik.

Saya czer pertama keloid tebal. Jarak pregnant 4 tahun. Dr belah kat belah bawah keloid and dr buang keloid tu. Masa baru2 bersalin yang ke 2 memang rata jee keloid dah tak ada 😃 sekarang dah setahun pun masih elok je rata tak ada keloid macam yang bersalin pertama cuma nampak la kesan garis warna merah kehitaman kat situ

ha ah next csec dia akan potong tempat yang sama. tak rasa apa2 pun sis csec kan dia dah bius? masa sis kena csec sebelum ni sakit ke? ke maksud sis lepas csec tu? 😅 biras saya kata dia lepas 2nd csec tak naik keloid dah terus cantik luka dia haha

6mo ago

hahaha ohh okay baru lah faham 😂 saya pun baru sekali jadi tak sure. tapi biras haritu kata sama je dengan first time. better pun kut sebab at least yg 2nd ni dia dah reti nak jaga luka mcm mana dari awal.

My experience second czer tak sesakit first czer. Luka saya dulu pun keloid tak tebal & tak nipis. And yes dia belah di tempat yg sama tp semua okay. First czer dulu saya nk bangun kencing after operation sakit yakmat, second ni saya bangun steady je

6mo ago

kawan2 sy second czer sakit . dorg Kata xsama mcm first czer. sy first czer langsung xsakit. risau juga untuk next ni 😆