Naik moto

Saye baru tahu saye preknen, suami da plan lame nk ride ujung minggu ni. Bole ke eh nak naik moto ?

23 Balas

Pregnant brapa bln tu? Sy dulu xtahu mengandung kami laki bini ulang alik naik moto jb ke kuantan ad hal sikit byk kali gak ulang alik.. settle kje di jb masa tu rasa cramp kat perut n test upt.. positif 🤣 masa tu nk pegi buka buku laa kt kuantan nurse ckp bru 7w kecik lagi bby.. n kami balik kg kt kedah naik motor jgk masa tu dh 10w kot xsilap.. alhamdulillah selamat xde apa yg penting elak laa dri jln yg lubang2 tu.. jgn bgi terhentak kalau bonggol plk sy bangun 🤣 angkat sikit punggung tuh

4y ago

Baru sebulan ni. Kalau saye xtaw saye preknen ni pun da gasak gaknye g ride 😂 sebelum ni pun preknen tapi g langkawi tahu jela naik bot g ke pulau pulau. Nasib baik xde pape. Tq sisss💞

awak berapa weeks?actually takde masalah pun kalau awak sendiri rasa kuat, setiap orang tak sama, ada yang badan n rahim dia kuat, ada yang tak boleh langsung, tapi kena hati la dekat bonggol ke lopak ke, cam saya haritu dah sampai pregnant third trimester pun masih bawa moto dari PJ ke KL

4y ago

ohhh baru sangat lagi tu, kalau tak yakin takyah la pergi ride tu, btw jaga pemakanan n kalau rajin bersenam la, take care ye jaga diri n baby🥰

Atas kekuatan diri sendiri sama ada kuat x kuat...sy dlu anak first alhamdulillah naik moto ja jauh mana pun sbb xdak kereta...smpai nak beranak naik moto.alhamdulillah selamat...

4y ago

Semua orang xsamekan pembawakannye. Ade y kuat, ade sebaliknye. Tq sis ❤️

Boleh je kot, sb awak ddk blakang. Dlu masa sy preggy anak first. Ulang alik klinik naik moto je. Sb tak ada kereta lg, sy bwk sndri moto masa tu.. InsyaAllah tak ada apa2

Atas diri sendiri sis, kalau semangat kuat ok jerr. Saya 14week last week baru ja ride superbike dgn husband pi cameron. Lepas teringin sis nnti entah bila boleh ride lagii.

4y ago

Wahhhhh. Bestnye. Tq sis 💞

Duduk jela rumah . Awal2 pregnnt kne jaga elok2 .. Mcm kawan sy .. Awal2 pregnant . Naik krete pi jln jauh asyikk terhentak je jln tk berapa cntik . Tk lama tu gugur ..

4y ago

Kene elak lopak dgn bonggol lah . Hahaha hati2 klu nak pergi ride .. Jgn asyik terhentak2 je. . InshaaAllah tkde ap2 ..

Jauh ke sis...sy dlu naik mto jln3..pinggng lenguh cm nk patah..tu je sy xthn..xde drh pape.cuma lenguh tu xle move on.klu rsa leh thn pinggng ok la

4y ago

Dlm sejam je. Tapi tula, sebab time tu plan belum preknen lagi. Tq sis 💞

Kalau baru lagi boleh jeee.. Tpi jgn terhentak lubang pulak bahayaa.. Lagi pon ride lama2 sakit pingang nanti bawak lahhh minyak panas..

4y ago

Thanks sis 🥺💞 dalam dilema lagi nk ngikut ke x

Sbaik nya elakkan la..risiko Ada d mn2 sja sis..sya start pregnant,husband dah larang wlpn nak Naik sgt..

Elakkan dari terhentak je sis.. Sbb awal pregnant lagi... Hati2 ya... Semoga selamat pergi dan balik...