Nk tanya normal tak tidak dtg haid sampai 4bulan, pregnant tiada tanda² dah cek negatif pergi klinik

15 Balas

Dulu sy mcm ni jgk..bergaduh dgn doc di sepital selayang, dia tuduh sy mengandung.. Dh terang2 check air kencing negative, nurse pon ckp negative, scan perut xde apa.. Bkn skali buat ujian air kencing tu, 4x sis.. Doc tu mmg bodoh lah, sy ckp dh dgn dia masa tu, sy blm kahwin mcm mana nak mengandung.. Nurse sampai bengang lah sbb doc tu mcm x paham bahasa.. Last² lepas gaduh, sy blah terus pi swasta, swasta kata saya ada masalah hormon itu je.. Sy minta surat, fotostat pastu pi cari doc di sepital selayang tu balik, baru dia paham bahasa... Saya period 2 tahun x dtg, makan ubat pon x jalan, sbb tu sy pi check sepital, last² tuduh kita mcm tu plk.. Anginn lah saya... Pastu kawan sy belikan sy air kunyit jamu tu, dia suh sy konsisten minum air tu, Alhamdulillah... Period sy teratur balik mcm biasa.. Pastu kahwin, beranak sulung then sy amalkan lg, masih teratur.. Ni skrg je dh x period sbb pregnant anak yg kedua.. Cuba lah ya amal air kunyit jamu tu.. Minum sejuk² lega tekak

3y ago

air jamu kunyit... blh tau jenama apa iye..

Saya pun last year sama x dtg period 4 bulan..buat upt semua -ve.. p klinik scan..doc ckp xdak apa.. doc suggest buat test darah.. then buat test darah..result darah keluar selepas 3 hari.. doc call then ckp sbb hormon..x pregnant.. sedih jgk bila dpt tau result tu.. kesian dkt suami..dia brharap sgt nk baby.. doakan saya & suami ada rezeki ya thn ni...🤲🏻

masalah sis mcm adik saya.. haritu x period 6 bulan.. tpi dya pegi klinik n dr bagi ubat utk turun darah.. dr ckp kalau mkn ubt nie tpi still x datang period. dtg balik klinik.. tpi alhamdulilah seminggu dya mkn ubt yg dr bgi tu., dya period n lps tu tiap2 bulan period mai..

kalau saye memanglah lambat haid bisa 3 bulan sekali atau 6 bulan sekali pernah satu tahun sekali, tapi kalau masalah hamil cepat kalau disentuh.

normal jika ibu menyusu but better go to doctor to get check up about your period circle

adik ipar sy plk mmg jenis 3bulan skli bru mai period,klau hamil pn xtau..

Mungkin masalah hormon. Kena cuba cek dgn pakar untuk penjelasan lanjut

Pergi hspital or klinik sakit puan.. Nti dorg akan cek lebih detail

myb sis boleh p check up utk kpastian.. rekomen ke klinik swasta..

klu 4buln tk period pastu upt ngtv,, mmg tk nrml sis ..