Syukur Alhamdulillah yg maha agung

Saya yg dah warded 3 hari sakit contraction tu, trima kasih buat doa2 mummies2 sekalian, sdikit sbanyak memberi saya kekuatan wlupun skit lg nak give up mintak jer ceaser, tp allah maha kuasa, pkul 6.50am td pecah ketuban dan bukaan 6cm, stay kejap kt Lb ya allah rasa nak meletop sgalanya2 mnahan sakit, atas bantuan nurse2 dan kakitangan yg membantu selamat lah puteri sulungku baby girl lahir pd pkul 8.01am pagi td seberat 2.80kg. Pertarungan sengit antra fizikal dan mental slama 3 hari fight dgn contraction akhirnya berhasil. Alhamdulillah syukur nikmat allah. X dpt nak gambarkan inilah first experience saya melahirkan dan secara normal delivery. I am speechless than you allah ☺️

Syukur Alhamdulillah yg maha agung
36 Balas

alhamdulillah,tahniah sis,selamat berpantang..sy smlm turun tanda lendir + darah.. cek baru 2 cm..tp doktor suruh balik dlu..xd rase sakit..hnya keras perot..hari nie perot mgeras..skjap2 rase sakit blkng n sakit dkt perot blah kanan..pas tu hilang..selalu kalau da bukak 2cm brpe hari nak kena tggu nya?

4y ago

16hb sy dah rase tak tahan dkt ari2..g hospital da 3cm..admit ward n pkul 7 pagi dr cek jalan da 6cm trus kena tolak labour room..n dkt pkul 2 ptng baru bsalin..sakit masa menahan dari pagi smpai ke petang allah jer tahu..tula pengalaman first

alhamdulillah.....tahniah awak....awak power sebab normal💪💪💪 Saya pon akan cuba normal pasni...doakan saya pula..😇

Alhamdulilah syukur.. Tahniah sis 😍 ini la nama dia pergorbanan sorg ibu berjam2 menahan sakit...selamat berpantang 💐

Alhamdulillah, selamat berpantang.. doakan sy ye nak serah diri dah jumaat 15hb ni.. berdebar2 rase.

alhamdulillah..tahniah yer sis...doakn sy juga dipermudahkan urusan besalin....dh rse sakit2 ni

Alhamdulillah mommy...tahniah... comel baby🤩🤩 .. doakan saya juga ye semoga ada anak...

tahniah ibu selamat berpantang...doakn sy jg ibu dpt bby girl mcm ibu..due sy bln6 ni...🙏

Alhamdulillah. Maaf tanya first ke? sakit contraction semula jadi ke sakit induce ye?

4y ago

Contraction mmg skit smulajadi, induce tu nak bg paksa bukaan utk bby kluar cpt

Tolong la jangan send gambar tangan yg camtu.. Saya takut😥 terbayang jarum

4y ago

Nak jd mummy kena ubah mind set awal2 sis, klu tgk jarum takut dah mcmna nak ada baby plk nti

mcmne boleh smpai 3 hari conctrction??rsau jugak sebb lama2 dkt hosptal

4y ago

Stiap org pglaman tak sama sis, dah rezeki sy allah bg dugaan sakit tu 3 hari, ada org lgsung x sakit pape tp dah ada bukaan and stuck cntohnya kt 3cm x gerak2 brapa hari, tu pun mslah jgk