makanan pertama bayi

Saya xpasti samada bayi saya dah boleh bagi first solid food walaupun dah 6bln, sebab dia belum boleh duduk dgn sokongan minima, leher pn xbrp kuat lagi.

1 Balas

Anak sy da 8 mth even da kuat leher still belum bole duduk sendiri sbb pinggang x kuat lg tp start solid food seawal 6 bln as recommended by nurse, x kesah mmg baby x mkn betul2 pun buang2 je bnyk sbb dia x pandai mkn lg, since sblm ni minum susu je. Just kte kene perkenalkan dkt baby solid food. Sy bg anak mkn smbil support bdn dia duduk or baring yg pasti kene support.