Baby first solid food

Assalamualaikum, hi mommy’s boleh kongsikan bila baby boleh makan solid food dan makanan pertama apa yg mommy semua bagi?

2 Balas

Saya starts bagi solid food when my baby 4 months. First week bagi bubur kosong ( blended) and pumpkin + carrot only. Pumpkin + carrot is my baby favorite. I dont really do snacking. Bagi buah like oren/epal/ tembikai and tulang ayam/kambing hanya untuk legakan gatal gusi dia. After first week, saya campur bubur dengan benda lain like udang/ikan bilis.

Main meals, bubur kosong. Snacking, buah-buahan.