Najis bayi 6m selepas solid food.

Anak sy baru mula solid food hari ke5 hari ni . dah start introduce carrot campur dlm bubur smlm . pagi ni najis dia mcm ni .normal ker ?

Najis bayi 6m selepas solid food.
3 Balas

Kalau tak keras, normal. Cuma cadangan saya, its more better awak campur bubur dengan sayuran hijau instead of carrot. Sebab carrot sayuran karbo, bila double carbo (bubur + carrot), boleh menyebabkan anak sembelit.

7mo ago

Ye betul. Sayuran hijau berdaun. Boleh2. 👍🏻

sebab high carbo tu sis kena ada protein dengan sayur hijau untuk balancekan , bagi air kosong secukupnya lagipun normal je baby dh start solid food kecuali dia nak poo dia meragam itu sembelit 😁

dia macam paste ye? bagi saya normal. Saya buat bubur + labu haritu pun anak berak cam paste labu.