Berat turun lagi.. 😔

Hai semua.. Saya dah 16w.. Check up 2 minggu sekali sebab berat turun.. Saya tak boleh makan nasi, benda manis (kalau buat air, taknak gula), dan susu tak boleh telan.. Apa nak buat..?

2 Balas

Ibu boleh makan ayam semua? Kalau boleh telan telur rebus, then bagus. Ibu cuba makan 2 telur rebus at least (cukup masak ya), sbb during pregnancy x boleh makan telur x cukup masak, x baik utk baby. Makan bayam, ayam dada (grill kalau boleh - for healthy weight and body), broccoli, or vegetable soup (JANGAN masak dgn ajinamoto). Makan oats biscuits, minum Nestum (kurma & prunes) - x manis. Kalau ibu x boleh telan susu, boleh makan calcium vitamin (Obical - calcium).

2y ago

Saya tak boleh makan ayam.. Loya.. Ikan pun sama.. Sekarang boleh minum milo dan makan roti sahaja.. Apa apa pun, terima kasih bagi cadangan 🥰

Hi mommy. Cuba makan oat, roti dan buah buahan. Kena try makan dalam portion sedikit. Awal² ada orang memang takda selera makan tapi nak taknak kena juga makan.