Tips nak turunkan period selain makan ubat

Saya tunggu lama almost sebulan 😅 11/9 sepatutnya tarikh period saya untuk 2nd cycle selepas gugur 19/6 lalu. Saya check guna upt strips tu and result dia samar yang sampai kita kena belek kat tingkap barulah nampak. Saya check semuanya awal pagi. First kencing. Bila tengok macam tu, saya lega sikit sebab maybe period dah nak turun. Sebab first cycle period lepas pun macam tu jugak. Double line tapi samar kena belek tepi tingkap. Normal ke period kita tunggang langgang lepas gugur? Saya tetap jaga makan and do healthy lifestyle sebab saya pcos. Period tetap datang setiap bulan sebelum gugur. Bila period kita akan start normal balik? Saya nak try untuk next pregnancy. Cuma period tu buatkan saya tertunggu2 pulak 😂 Saya tak stress tapi tulah menunggu sesuatu yang tak pasti ni hishh tahlah 🤣 Siapa ada pengalaman lepas gugur tu. Please lah share kat sini. Saya nak tahu juga. Mana tahu boleh legakan perasaan menunggu saya ni untuk pregnant next time

5 Balas

Sy lpas gugur pun period gelong.. lepas gugur, 2bulan je period on date.. lepas tu di lari.. pastu bulan ke 4 xdtg lgsg… sy biar je.. enjoy je walaupun dlm hati nak sgt prgnant.. tp lg pk lg pyh nk lekat.. lpas sy stop pk n dlm hati ckp xpe la ada nnti ada la.. klu xde nak buat cmne.. hihi n alhamdulillah skng da 13w.. alhamdulillah..

Saya time gugur dulu period jadi tk teratur .. dtg bulan tp tk teratur .. saya minum sesuatu then period saya normal balik then preg lagi .. thun lps 2 kli saya preg pertama gugur kedua bru jadi …

Normal sis sebab saya pun tengah alami benda yg sama. Dah 6 bulan lepas saya gugur, period masih tak betul. Period sekejap banyak sekejap sikit.

biasanya normal je period tak teratur lagi lagi awak ada pcos. sbb pcos ganggu hormon kan.

normal