Boleh kalau wanita hamil tidak minum susu

Saya tidak pandai minum susu. Susu coklat sekalipun

17 Balas

susu tu bukan benda wajib utk setiap kali kita hamil kita kena minum awak. hee. nak minum boleh tak minum pon boleh awak😁. saya both pregnancy tak minum susu pon sebab saya sejenis dr sebelom kawin lagi tak suka minum susu😅. kalau betul2 susu yg boleh masok tekak tu susu kotak hl atau fullcream milk sahaja tu pon jarang minum. boleh kira sepanjang pregnant minum berapa kali😅. awak boleh jaga dr pemakanan awak. makan makanan yg bernutrisi, makan buah buahan (jgn ambik dlm kuantiti yg byk utk sehari sebab buah dh ada gula tersendiri), makan kekacang, etc 😁

Boleh sangat. Sy pun jenis tak reti minum susu. Mmg sy tak pernah minum susu masa pregnant. Boleh je ganti dengan pil kalsium dari doktor. Lg satu boleh makan yogurt. Yogurt lg tinggi kalsium dari susu

2y ago

Kalau nak sihat yogurt asli. Sy selau makan yang ada perisa je. Yogurt perisa vanilla brand sunglo rasa lite2 and senang nak makan

sy pn sejenis x minum susu tpi terpaksa minum demi anak. sy try susu higoat and kena letak sikit susu pekat bgi ada rasa bru lh ok nk minum.

Boleh. Tp susu tu calcium. Kalau minum dpt, tak minum tak dpt. Tp ada je benda lain yang sama n tinggi calcium. Sy pun jrg minum susu.

xpa puan.. susu tu tmbhn je.. kalau xda mslh nutrisi, xpyh mnum susu pun xpa.. its ok.. selagi ibu & bayi sihat itu sudah memadai

susu xwajib.. yg wajib makan ubat yg kk bagi.makan mkanan berkhasiat , sayur , buah2an .. air kosong mnum bnyk ..

Sy paksa diri minum susu. Sebab anak perlukan calcium. Maybe boleh tanya nurse&doctor, pill calcium mana yg sesuai utk consume

tak wajib pun susu. tapi calcium tu perlu. cari alternatif lain seperti yogurt atau cheese. nak senang ambil pil calcium

boleh jaa ...saya pun jenis yg x minum susu, cuma waktu prgnant dulu sya amalkan makan minyak kelapa dara.

bole sis, gantikan real food yg tinggi kalsium n bole je amek magnesium oil sapu pda tapak kaki..

2y ago

Tq recommend. Sy baru tahu pasal magnesium oil ni. Lepas survey2 and study pasal kebaikannya- Sy dah terbeli! Haha. Sebab sy selalu juga cramp bila dah 3rd trimester