Brand susu apa yg bagus untuk ibu hamil? Kakak semua minum susu apa? Boleh suggest or share experience tak? Saya 1st mom

Ke takpe kalau tak minum susu. Okay tak? Kalau susu perisa coklat boleh ke? #firstbaby #pleasehelp

8 Balas

Kalau boleh minum susu tepung utk pregnancy tu, boleh cuba similac atau enfamama. Tp kalau tk boleh telan / rasa loya, susu fresh milk pun boleh. Susu berperisa pun okay tp kena tgk gula tinggi atau tak. Saya minum susu HL biasa tu je. Kadang bosan sy tukar susu perisa strawberry.

Enfamama perisa coklat. tp yg xsyok nya susu ni, macam ada je yg tak larut. meaning that ada la macam ketul2 pasir even guna air panas 😌 nanti nak try HL. aritu sengaja beli enfamama kotak kecik. nak tengok serasi ke tak.

sy tak bole minum susu ibu mengandung .. pernah try sekali pastu stop sbb kena minum panas2 rasa nk muntah .. sy decide beli susu ducth lady kotak kecik letak dlm peti .. so bila minum sejuk jaa xdak laa rasa nk muntah ..

Saya jenis takleh telan susu lain selain HL. Dari first pregnancy minum tu je, baby pon semangat jugak

Saya minum susu dutch lady full cream & susu hl je sis. Alhamdulillah sihat

Dutch lady perisa coklat . tp jns tepung. Alhamdulillah ok je.

saya minum susu HL, susu lain tak boleh minum

EnfaMama