25 tahun ke atas mesti minum air gula x kiralah ada gdm tinggi ke apa

Saya tidak faham mengapa 25tahun ke atas kena minum itu gula air walaupun gdm itu x tinggi atau berat x tinggi mendadak pun sebb I rasa org yg sihat atau org ada sikit tinggi risk dpt diabetes disebb terpaksa test itu diabetes then minum air gula ini 🤭 I rasa sgt x fair lah ramai pun lewat kahwin terpaksa minum walaupun x ada historical kencing manis ke atau apa2 symptoms yg tunjuk ada diabetes boleh kah kita tolak minum air gula x sebb tiada apa2 risk

12 Balas

Ehh biarpun xde history or genetik, blh dpt diabetes time preg. Check sj