UPT

Saya test ujian upt doubel line,tapi xpergi klinik lagi,tggu suami balik untuk pergi ke klinik bersama..xpe ke kalau kita xg klinik lagi?

9 Balas

7 hingga 12 minggu adalah waktu terbaik untuk pergi buat buku pink. Itu yg nurse bagitau td. Sebab bila awal awal, senang detect kalau ada kencing manis ke darah tinggi ke..

Sy tk check ke klinik sis.. Sy just buat double check guna upt .. Sy tunggu smpai 2 bulan setengah lepas tu terus.. pgi klinik buat buku pink.. Hikhik

It's okay kalau masih awal.. tunggu dalam 6-7 minggu camtu baru pergi scan, baru nampak tu.. tapi sis kena start makan folic acid utk 3 bulan pertama ni..

5y ago

ok sis 😊

ok je xde mslh..sy bl tau prgnnt ms tu trus buat buku..wlpn br 5wEk..sbb pnh ada hstory ggr..KK terima je..at least dia pantau kite awal...

Tak pe sy 7 minggu terus g kk buat buku terus. Sblum tu tak ada g klinik mana mana pon. Saya terus g farmasi beli asid folic.

5y ago

saya even check up pn trus ckp dgn nurse sye consume folic acid appeton nurse bg jnj kite mkn folic acid...folic acid 3bln sblm mngndung boleh consume jika kita mrncg utk dpt zuriat awl😊 till now sye consume folic acid appeton je xamek pn kk pnye...

Sy start period 30 buln 6 2019 jd brape ye skrg kndungn sy..sy agk2 dlm 5 mggu lbih..btol ker

5y ago

sama lah 5week heheh tapi tak g scan lagi 7minggu baru g klinik n bukak buku

Tak payah pergi klinik dulu.. Tggu kandungan masuk 7 mngu ke atas..

Klo g pun utk amik acid folid ok la,tp klo scan x yah lg..

xpe. awal lagi