Hi moms,ada yang mcm saya tak 14w sangkut gdm ni first saya kena,swblm ni ank 1,2 tak ada gdm

Saya tb2 takut pulak,ada petua nak stabilkan balik gula tak moms?

2 Balas

sy pun gdm tapi masa 16w sangkut.. just contol sugar & carbo intake shj setiap hari.. banyakkn makan jambu batu & epal hijau masa snacking. lunch makan suku2 separuh.. nasi mmg kne kurgkan.. kalau minum susu better minum susu hl atau fresh milk shj.. mcm sy minum susu rizqi mamadil alhamdulillah gula ok. kadang2 ada juga makan ais krim, kek, cookies tapi makan2 sikit2 jela.. jgn berlebihan.. 2 hari sblm buat bsp jgn makan manis2 sgt. tu yg sy buat sepanjang sy pregnant smpai 30w skrg. alhamdulillah bsp cantik je 😊

diet