Hamil ke kalau line ada keluar dua line tapi satu kabur dari boleh tolong bagi tahu kah..

Saya tak faham dengan test ni

Hamil ke kalau line ada keluar dua line tapi satu kabur dari boleh tolong bagi tahu kah..
14 Balas

Line samar, anggap positif sampai lah dah pergi cek dan ter bukti tidak mengandung (negatif). Kalau rasa membazir gi cek awal2 atas apa2 sbb sekalipun, tunggu la seminggu dua lepastu cek balik upt. Sepatutnya cek upt selepas period delay utk dpt result yg tepat.

upt kalau week pertama memg tak keluar line. lepas week kedua akan keluar samar samar. nanti week ke 3 akan keluar line pekat.

2y ago

saya check lepas bersama suami. week pertama lepas bersama. week ke2 lepas bersama line akan samar samar. n week ke3 baru line pekat. week ke4 baru period delay. Sya memg banyak upt kat rumah n memg suke check banyak kali. walaupun skrg dah tahu mengandung pun akan check saje saje.

sya dulu mcm tu mula2 lepas 3 mggu je baru nampak kalau cek kelinik pun dia org cakap negative sis sya pernah

kalau saya pon Memang samar jgk, cumenye nak Confirm buat lagi lps 2 hari

negatif tu.. cuba lg dlm dua mggu ke.. lepastu bt test tu time subuh

Test semula lagi seminggu guna air kencing pertama waktu awal pagi.

Kalau tgk dr gmbr macam negatif…try lagi sekali sis lps 2 minggu

try g klinik check kdang ii tk blh prcye preg test tu

kalau btl² pregnat..lewat 2hari..upt dh terang

Mcm negatif je... Try upt lain