u think i pregnant?

Saya tak de experience,skrg ni memang payudare sy sakit sngt ,kekadang dia x sakit, and sometime perut kram gak.... U all think? Emm

u think i pregnant?
24 Balas

Positif sis. Hehe. Dulu sya hamil 5 mggu pun line stu tu samar2 tp doc ckap positif. Pastu pagi stu tu sya test sndiri di rumah awal pagi so line dua2 terang. Dia line smar2 stu tu sbb mgkin sis ada minum air ke apa sblum cek tu la hcg dia berkurang. Klau nak cek jngan mnum pape pun. Hehe.

Test lagi mggu depan.. Tp dlu sye mcm tu jugak.. Samar2... Puncenye instinct nk test tu sbb mse bulan puasa, mse tengah puasa perot rse cramp sangat2.. Jumpe doktor, doktor kate masok angin.. Xpuas hati terus test, positive.. Hihihiii

Sama la mcm sy ms lewat period dlm 2minggu..samar2 cmni jgk..tp positif tu..sis jd diri,jg mkn,jgn lasak2 awal2 ni..nk confirm lg sis p scan tgok dinding rahim mcm mana..kalau xpun tggu 2 mgu lg test blk..test pg ms kencing pertama..

Sy dulu check upt pn samar2 jgk.. Then, tunggu lg semiggu baru check kali kedua.. Alhamdulillah, line makin terang.. Ape2 pn, take care sis.. Tahniah~~❤️

In shaa Allah prgnant tu sis.. Sy pon masa test macam ni la mula2... Cuba lagi lpas 3-4 hari camtu.... Pastu nak lagi yakin pegi check kat klinik.. ☺️

Nmpk 2 line tu sis.. Insyallah moga ada rezeki utk awak.. Klu nak cnfirmkan blh buat ujian darah.. Selalu kat swasta ade buat ujian tu Beta HCG

Definitely.. Ni mcm around 4weeks baru rasanya.. Sebab ioll dulu pun mcm ni jgk.. Hehe... Waktu pekat tu, ikut kalendar dah 5weeks...😁

Insha allah positif, boleh try aftr 4-5day lagi. Eloknyaa check awal pagi masa baru bangun tido, time tu hcg badan tinggi.

Insha Allah preggy tu.. sy pn mcm tu mula2.. then after 1weeks cek balik..da terang line..

tahniahh sis.. cek dlm seminggu lg.. line makin terang.. sy pun mcm tu dulu..