Kejungnya perut

Korang buat apa untuk elak sakit perut ni. 7week. Tolomg lah i. Dia takde rehat ya. Sejak taju pregannt sampai harini. Everyday i sakit perut. Dah scan baby srmua ok. Cuma how u all handle. Ada cara tak takank sakit perut. I dah siap letak minyak yuyie dkt perut still cannot guys help #bantujawab #bantusharing me

12 Balas

Baru taw tak boleh letak minyak dekat perut. Tapi tulah sakit perut ni rasa macam dah teruk sangat je, tiap masa rasa cramp tu tapi takde bleeding or spotting pun. Kalau tuam air panas okay ke?

Sakit perot memulas ke macam mana? Elakkan letak minyak kt perot. Urut bahagian tapak kaki sbb urat bahagian perot brd dkt tapak kaki kalau rasa cramp @ sakit perot.

Jangan letak minyak apa apa pada perut ye sis. Kalau rasa, tidak selesa terus jumpa doktor. Berkemungkinan boleh jadi disebabkan perut sis nak membesar.

Saya pun sama, hari2 sakit perut mcm rasa nak senggugut. Doctor kata normal, cuma perlu monitor kalau ada turun darah… memang sakit

4w ago

Teruk tak sis? Saya pun rasa macam tu on off. Haritu jumpa doktor. Doktor kata kalau mengeras and bleeding boleh gugur. Terus takut 😭

perut masuk angin ke..i 6 week hari² kne perut masuk angin/gastrik..gi klinik doc bg ubat untuk ibu mngandung pnye..

Samaaaa. Perut cramp macam tu. Takutttt. Jalan, duduk semua buat in slow motion je huhuhu

big no minyak angin for preggy mom okay sis. bahaya untuk baby dalam kandungan.

jln letak minyak dekat perut sis.. sis pergi klinik mintak ubat

Sama sakit perut mcm senggugut tu tapi dia on off je.