Termengandung setelah seminggu Divaksin Sinovac

Saya sudah ambil vaksin sinovac pada 21/7 tapi saya disahkan hamil pada 30/7..adakah vaksin itu berbahaya pada janin saya?

2 Balas

Waalaikumsalam. Saya pun hadapi masalah yg sama. Saya baru vaksin tadi dos 2 usia kandungan baru (7minggu). Waktu dos 1 kandungan saya (5minggu) Tadi doc cakap 14-33minggu dah tak valid. Bila tau pregnant boleh terus suntik vaksin.

kandungan berapa mnggu sis ? kalau blm 14week baik batal kn utk dose ke 2 tu ya..memg bhaya utk kndungan..nurse pun pesan, kalau nk lbh tepat minta pendapat doc ya

3y ago

sudah satu minggu setelah vaksin sis