Vaksin Sinovac

Hai. Boleh tahu mummy yg tengah preggy dan vaksin sinovac sebelum ni, ada yg dh terima booster? Ambil booster apa dan kesan sampingan ada ke?

20 Balas

saya dah ambil booster masa 8 week, minggu lepas sis. sbb saya kena tahan wad haritu untuk drip disebabkan alahan teruk & dehydrated. doc tanya nak ambil booster sekali tak and saya tanya tak ada effect ke untuk kandungan and doc cakap okay boleh. so saya proceed je untuk ambil booster, berserah dengan Allah semoga baby dalam perut sihat. Alhamdulillah dah seminggu lebih ni okay je cuma lepas booster tu tangan lenguh dalam 3-4 hari and pening. pastu okay dah hehe

Sy ambik booster as dpt adv from my doc to ambik.. But not so lucky. Esok tu terus demam panas. Baby pun kurang gerak klau gerak pun sgt lemah.. Rsau sgt masa tu tkut apa2 jadi dekat baby.. Panggil husb balik bwk ubat and then husb letak kain lembap dekat perut. Lepas tu baru dapat rasa baby gerak balik..

2y ago

27 minggu

Saya sino sino pfizer. Amik masa 22w. Sekarang dah nak masuk 26w alhamdulillah semua okay in sha Allah. Takde side effect. Cuma lengan yang kena jab tu lenguh 2 hari macam kena suntik kncing gigi. Leps 2 hari dah tak rasa apa apa

Alhamdullilah sy week 21 sy dah ambil booster. Klinik kk bagi booster Pfizer. Dia kata klu ibu mengandung digalakkan ambil Pfizer. Alhamdulillah. Tak ade alahan pape. Tempat injection pun ok je xkebas atau sakit

sy x ambik lg jugak, sbb waktu sy ambik dos 1, dan 2 jadi nafas x puas berbulan2 jugak, demam dan sakit tempat cucuk. jd buat keputusan x ambik booster. rasanya kalau biasa ambik 1 dan 2 x dak effect okey kot.

2y ago

dh bsalin kaa

Sy dah ambil booster semasa 31week.. tangan lenguh2.. lepas 3 hari booster, positive covid 19.. Alhamdulillah.. hanya mengalami gejala2 ringan.. cuma batuk je lambat nk baik.. Semua dengan izin Allah..

Hi. saya penerima vaccine sinovac. tapi booster saya dapat pfizer. alhamdulilah tiada effect yg teruk sampai sekarang. just a week after suntik tu just sakit bahu sampai takleh angkat tangan

saya pun da amik booster week 22.. sino/sino/pfizer..mild effect sj.. hari ke 7 saya positive covid..tp symptoms ringan.. insyallah xdak apa2.. mommy jgn takot.. tawakal utk melindungi diri😉

saya pregnant 23w. dos 1 & 2 AZ, pregnant mom Dr adv hanya ambik pfizer. saya bengkak kt tmpt injection, lain2 side effect tkde, tawakkal kerana Allah

haii,sya pregnant dh 24minggu...dh ambil booster baru2 ni,tkda kesan sampingan pun...cuma tngan sakit lps injection ja...