Week 39 pembuangan tak lawas

Saya skrg dah nk masuk 39 minggu.. Hjg2 ni kena sembelit pulak, biasa lps bersalin kena? Ada x mommies yg pernah kena mcm ni? Atau ada apa2 tips tak?

13 Balas

sblm bersalin sy xde masalah..tp lps bersalin huu dpt sembelit..dah la trauma lg sembelit lg..dr pesan mkn sayur ijau..makan daa tp sembelit jgk..hahahah..apa je org ckp sy beli sy mkn tp sembelit gak..last2 beli enema.

normal sis sbb bby mkin mbesar kn mkin menekan saluran penghadaman..biasanye sy lebihkn mkn sayur n orange sunkist yg manis tu..mmg membantu sgt2..jgn mkn yg masam yer sis tkut kang skit prut plak 😅

5y ago

Terima kasih bg advice😘😘 tahu2 la bila salah mkn perut pun boleh meragamkan 😂 tak boleh ambil mknn sembarangan

kalau saya asyik sakit perut tapi bila pergi toilet terus hilang. Tu tak lawas la eh kiranya? hmm saya pun stress sbb asyik rasa nak membuang je tpi taknak kua. skrg 33weeks 😅

cuba minum air jus delima. saya sembelit juga. makan yogurt tak lut. makan buah pun sebelit sikit. bila minum air jus delima alhamdulillah lancar je. 😊

5y ago

Sy ada amalkan jus mamariam. Dlm tu tak silap ada campuran buah delima. Tqs bg info

Adaa.. Sya dri 2nd trimester bru kena hritu 🤣🤭 Mkn phytonatal.. atau papaya byk2 and minum air byk2

5y ago

Ok thanks sis 😘

Kerap sembelit 39weeks ni tak lama lagi nk bersalin la tu sis. Standby sis 💪

5y ago

Betul tu 😘✌🏻

Kenapa saya dah hujung2 ni kerap membuang ya? Makan je.. Lps tu membuang.

5y ago

Normal sis, perut pun dah makin sendatkan? Tggu hari je ni... hjg2 ni mmg cepat lapar. Mkn utk dpt energy sblm masuk labour room ☺️☺️

Nak kuar tande braxton hicks tu... standbg aje untuk bersalin.

Sy pun 39 w..tp lawas je buang..lepas bersalin jd sembelit..

5y ago

Pantang kali ni Sy cuba amalkan phytonatal NR. Sama2 doa sis kita dipermudahkan bersalin 🌹 Aaamin 🤲🏻

Aa kna.. Mkn ubt plembut je tp xingt dah ubt apa..