36 Weeks

Saya sering mengalami kebas jari tangan, sebab apa ea?

6 Balas

Hi puan. Ini memang Salah satu simtom ibu Hamil. Boleh jadi disebabkan kurangnya peredaran darah Yang lancar Dalam badan. Bila tidur, boleh Cuba letak bantal pada bawah kaki ya (tinggikan sedikit) 😊

Hi Puan, puan boleh amalkan senaman ibu hamil yang sesuai. genggam jadi. stretching skit tangan. bagi darah lancar. boleh cek di youtube senaman ringkas ibu hamil. harap ini membantu. 🥰

kalau jadi kat saya, ia sebab kurang kalsium. jadi sebab saya skip makan kalsium dengan xminum susu. lepastu tangan lenguh teruk, kebas sangat 🤦‍♀️

kurang kalsium, Cuba minum susu n mkn mknan yg brkhasiat ye, sy dh 36 mnggu Alhamdulilah smpai skrg x de msalh, bb x prnah tinggal susu wlaupon sehari.

sama mcm saya juga last year. Doctor ckp normal pada ibu berslin sebab kalsium kita share dgn baby. tapi lepas je bersalin, alhamdulillah hilang.

Sy pn tngh alami nye skrg.. doc ckp norml cma kurg klsium jew.. now sy dh 36 mnggu 4hri..