Naik jerawat @ biji2 gatal di badan (dada & belakang)

Saya sepanjang pregnant (skrg 5bln - trimester kedua).. Saya x blh guna sebarang jenis sabun utk mandi.. Saya rsa x selesa sgt2 wlupn dh mandi.. Makin lama makin byk & gatal.. Ada x ibu2 yg alami mcm saya? Sabun badan ape yg ibu2 pakai? Gatal sgt2.. Doktor ckp mgkin hormon jdi kulit pn jdi bminyak.. Tpi bila guna sabun xnk bgi bminyak gatal2 & kulit kering makin teruk plak.. Rimas sungguh.. Skrg ni just mandi gonyoh pakai tuala kecil jer.. Nak pakai berus khusus utk mandi tu pn xblh sbb pedih2 tmpat jerawat@gatal tu..

2 Balas

Normal sis.hormon Brubah bila preggy.lepas bersalin nnti,hilang sendiri