Naik jerawat @ biji2 gatal di badan (dada & belakang)

Saya sepanjang pregnant (skrg 5bln - trimester kedua).. Saya x blh guna sebarang jenis sabun utk mandi.. Saya rsa x selesa sgt2 wlupn dh mandi.. Makin lama makin byk & gatal.. Ada x ibu2 yg alami mcm saya? Sabun badan ape yg ibu2 pakai? Gatal sgt2.. Doktor ckp mgkin hormon jdi kulit pn jdi bminyak.. Tpi bila guna sabun xnk bgi bminyak gatal2 & kulit kering makin teruk plak.. Rimas sungguh.. Skrg ni just mandi gonyoh pakai tuala kecil jer.. Nak pakai berus khusus utk mandi tu pn xblh sbb pedih2 tmpat jerawat@gatal tu..

2 Balas

Ssya pun keluar jerawat kt punggung banyak sangat tpi punggung je lah lain takde tak gatal tapi macam tak selesa bila tengah usap punggung tu

Normal sis.hormon Brubah bila preggy.lepas bersalin nnti,hilang sendiri