Stress

Saya selalu stress disebabkan suami saya. Dia asyik membandingkan saya dengan adik beradik, mak dia sahaja. Sebagai contoh, saya buat itu, ini. Dia pun cakap sama la macam mama, macam adik, macam akak. Ada ke patut dia panggil saya mak kat dapur. Eh dia tak boleh bezakan saya dengan mak dia ke. Itu tak lawak okay, itu menjerumus ke zihar. Saya sudah banyak kali tegur sampai rasa fedup. DAH BANYAK KALI TEGUR, Sangat la stress, btw kandungan masuk 6 bulan.

8 Balas

smakan isteri dgn ibu suami tu sndiri boleh jd 'zihar'....tp pda anggota bdan shaja...klu isteri masak nasi goreng sdap, dia puji mcm emak dia msak, tu mksudnya X JATUH zihar...sy faham puan, kdg2 suami ni bercakap tnpa pki dlu...mgkin bg dia itu just PUJIAN, bg isteri lain pulak...tau2 pulak isteri sdg mngndung...emosi xtntu...jd bersabar ja la...

sis terlampau emosi bh tu sis biasa lh pmbwaan baby.....jdi sis rsa smua x betul.....bkn suami yg slh..XD spa" slh heheh sy pun bgitu sis Time mngandung kuat nngis....XD apa" pun nngis..😂😂 kuat mrjuk...pndai tiba" rsa mau mngamukkkk...kdng" rsa nak mngigit ..trpksa yg suami sy gigit😂🤣🤣nasib suami sbr jerr...

Kalau bertujuan untuk memuji isteri tiada masalah, cth masakan sis sedap mcm mak dia masak. Tapi kalau dr segi bentuk badan, tu sy rasa kena tya org yg lebih arif. Boleh jadi zihar tu sbb samakan dgn mahram dia.

Mungkin boleh refer dengan orang yang lebih arif bab agama yang mampu menegur suami. Akibat zihar tu pun teruk jika suami membandingkan badan etc isteri dengan mahram nya.

Maaf, tuk pengetahuan ibu.. maksud "zihar" tu ialah si suami menyamakn si isteri dgn salah satu anggota badan ibu nya, jika disamakn perbuatan,ia x termasuk dr makna "zihar"..

4y ago

tapi da lame lame bole jadi camtu sis .

Dia tau tak zihar Tu apa. Kena denda takleh bersama isteri tau..apolah..

Jgn brsama awk dy byang ibu dy dh la,kes brt tu

hm sbr puan