nak meluah

saya sekarang tgh risau and overthinking masa sy pregnant 8week alhamdulillah baby membesar elok tapi masa scan tuuu sy tak pasti ada degupan jantung ke tak. tanya doc,doc plk masa tuu buat dang tak tahu lah dia dgr ke tk sy tanya tu , dia just ckp alhamdullilah sy pregnant . sy dh buat buku pink skrng dh 11week kalau ikut kn and suami suruh check kt kk je hati nii sampai skrng tk tenang and risau

5 Balas

Jgn takut utk bertanya dgn doc sis, apa2 keraguan tentang kandungan, boleh je tanya pada doc tu, biasanya klu takde heartbeat pun doc akan ckp. Tapi mmg ada doc yg jenis mcm ni, sy pun pernah kena dulu.

Kalau dah buat buku pink biasanya jumpa doktor wak.. Sy buka baru ni lps setle dgn nurse, terus jumpa doktor, doktor scan then doktor bg tahu kaki tangan apa smua siap ckp baby aktif, bg dgr heartbeat skali

2y ago

ouhh yeke takpe lh next week sy try mintak utk nk scan. risau jeee

mcm sy mse scan dkt kk, kan kt klinik kk xde bunyi mcm klinik swasta sy tnye je mne denyutan jantung doc tu tnjuk lar tp x jelas sy x puas hati lagi sy tnye ok ke jantung doc ckp ok lega ase hati

2y ago

alhamdulillah, sy dah scan dah baru hari tuu scan sejuk hati tgk denyutan jantung and dia aktif dalam perut

Next time bt scan sis tanye je semua bende yg bermain di pkran.. hehe jgn tggu dr je explain.. sis pn blh tanye mcm2..

2y ago

Btl.. tanye smpai die dgr.. rugi la xpuas nk bertanye esp kalau scan kne charge kn..

Dkt kertas scan tu dktr mesti ada tulis fetal heart positive or negative. Boleh check dkt situ.