nervous and tak sabar nk bersalin

tgh menunggu hari je nk bersalin. insha allah lagi 2-4minggu lagi,perasaan takut nk bersalin tuuu alhamdullilah buat masa skrng dh tkde cuma nervous jelah sbb first time. masa awal ii pregnant tuuu sy selalu dgr benda ii negatif pengalaman bersalin org lain sampai sy takut rasa nk bersalin, kadang sampai seminggu tak lena tido malam sbb terbayang pengalaman bersalin org lain tuu (sy plk ada anxiety) so sy buat keputusan utk tk jumpa ,baca dan dgr pengalaman atau cerita dorang sbb kalau sy dgr buat anxiety sy lagi teruk. suami selalu pesan positif dgn allah,allah tuu ada doa banyak ii supaya allah permudahkan urusan kita. suami pon pesan kalau rasa tknk stress jgn dgr atau jumpa org ii mcm tuuu. sejak drpd tuuu hati sy tenang. bersalin niii mmng sakit tapi kalau perempuan lain mampu maknanya sy pon mampu insha allah dgn izin allah. doakan supaya urusan sy dipermudahkan doakan jgk supaya saya dan baby panjang umur yeee. saya pon akan doakan korang yg bakal jadi ibu dipermudahkan urusan amiin❤️

6 Balas

saya firstmom saya tkda pengalaman tpi apa yg saya boleh ckp perjalanan bersalin kita semua tak sama. ada yang sakit bersalin ada yg tkda sakit bersalin, ada yang jenis badan kuat ada yg jenis badan lemah, kita jangan dngr sngt ckp orang badan kita tk sama dngn orang lain sis , fikir positif doa banyak ii dkt allah supaya allah mudahkan urusan kita mudah bersalin dan sebagainya, istighfar banyak ii selawat tenangkan hati jiwa, set dalam kepala ( aku tak sbar nk jumpa zuriat aku ) minta dkt allah mudahkan urusan u tu lagi penting dari dngr pengalaman orang lain .. kalau ikutkan mmng tkut nervous semua ada tpi kita doa banyak ii pada allah ok sis jngn fikir sngt tau jaga diri leklok

Bykkan tambah ilmu mengenai bersalin, contraction, epidural, induce, teknik pernafasan dan mcm2 lagi. Kat youtibe pun byk. InsyaAllah makin belajar kita makin ready dan tenang semoga Allah mudahkan

samalah , saya pun menunggu hari je . tak sabar tunggu firstbaby ni hihi

saya pun xbrpa minggu dh😆,tksbar pn nk jumpa org baru hihi😁

Semoga dpermudahkan semua urusan kita nnt. Aaminnn InsyaALLAH

semoga lancar