sembelit teruk

Saya sekarang hamil 3 bln..skrg saya alami sembelit dan ketika nak buang air besar rsa sakit sangat msa najis nak kluar..kdg2 ada darah jgk..?..tadi saya ada ke klinik swasta..doc bagi saya ubat buasir, ubat cairkan najis dan ubat insert bontot..soalan saya ubat buasir tu blh ke mkan tgh hamil ni? Saya tanya doc td dia ckp blh. Tp saya la was-was..ubat cair najis n insert bontot mmg saya tau blh guna msa hamil..tolg saya bg pencerahan..t.kasih..

2 Balas

assalamualaikum puan..sy pn tgh alami bnde yg sm..sgt2 sakit.. doc ad bgi jgk ubat utk sy..ubat makan doformin.. dia ckp ble.. insyaAllah puan mkn la.. tawakkal dgn Allah.. Allah yg jga anak kita..

pernah tye nurse psl sembelit. nurse pun suruh bykkan mkn buah je.. xde di bagi ubat