Kemunculan buasir waktu 3rd trimester

Hai saya nak tanya normal ke kalau kita ada buasir waktu 3rd trimester ni.. saya risau sebab sekarang saya dah 35w doc bgtwu saya perlu bersalin sebelum 38w sebab saya ada darah tinggi.. doc dah bg ubat masuk bontot dan ubat lembut najis.. saya dah tiada sembelit dan dah tak berapa sakit dari sebelum ni.. tapi buasir tu tetap tak nak masuk.. ada petua lain tak tuk hilangkan buasir ni..

2 Balas

mostly yg prnh kena tak de ubt sis.. smpai bila2 mcm tu. just leh sapu ubat surutkn bengkak je, nk kecutkn tk de. tpi ade je yg kecut sendiri after bersalin cuma jarang2 jumpa.. sy pon ade jgk buasir. Mintk2 hilang la lepas bersalin nanti😭

mg smuanya baik2 shj dan Dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin