Breast shrink & perut x nampak besar

Saya sekarang dalam 2nd trimester. My breast shrink in size dan sometimes I tak dapat rasa tenderness seperti dalam trimester 1. Dari şegi size perut saya tak nampak perubahan. Adakah ini tanda2 yg baik atau buruk. Saya takut sebab saya research yg semua ini tanda2 silent miscarriage. İni Kali pertama saya mengandung setelah menunggu 3 tahun.

1 Balas

hai sis i think normal je sis sbb based previous pregnancy and kali ni once masuk 2nd trim mmg breast tade triggered sgt mcm 1st trim. but nnt dekt trim 3 boleha rasa prubahan mendadak. perut normal sis sy smpai ank ke 3 dah 7 bln baru nmpk pregnant . as long u pergi checkup on time and baby perkembangan ok. and u pun sihat tade discharge anything pelik2 should be ok. kalau gak sedap hati i suggest u g je swasta scan baby tgk condition. kadang nak elakkan stress ni kita jgn mencari kat google mmg lead to benda2 yg mnyusahkan hati. if u ada instinct something wrong terus je g scan. elakkan stress utk kebaikkan baby and u ❤️