Susu

Adakah size breast akn mempengaruhi production susu?? Risau sbb size breast kecil.... ?

23 Balas

Tak langsung... Klu saiz besar pon, tp x konsisten bg susu, xde jadual penyusuan, susu tak keluar juga.. Kena rajin bg anak minum @ pump susu.. Makin kerap pump, production makin byk.. Mcm kilang juga.. Makin byk demand, makin kuat production.. 😊

Size breast x mempengaruhi langsung. Stay positif sis. Ada juga misi pernah share dgn sya experience dia, dia mmg flat hbs breast, tapi air susu dia meriah sgt2.

Tak juga awak.. Dia ats bdn kita juga.. Ada yg size breast besar pun tak ada susu.. Apa penting jgn stress, jgn bnyk fikir.. Sebb tuu pengaruhi juga susu bdn..

Takde kaitan. Teknik menyusu tu penting. Mcm bersalin jgk, baby besar kecik xpenting, yg penting teknik meneran.

Jgn risau. Sy pun kecik.. Tpi bila dah bersalin, 3x ganda besar dia.. Sbb bengkak.. Penuh dgn susu.. Alhamdulillah

2y ago

boleh sy tahu awk amal kn apa nk bnyk susu bdn

Tidak... X smesti breast besar bnyk susu... Dan sbliknya... Ikut hormone yg kita release dri bdn..

Jangan risau sis . nanti bila anak dh start menyusu ,breast akan lg membengkak sbb banyak susu

Tidak..bergantung ats permintaan anak..lagi kerap menyusu lagi banyak terhasil susu nya

Tidak jugak.. sy kecik2 pun pandai sampai hampir bengkak susu bila dah bersalin 😅

So breast besar byk susu? Hbs meleleh jelah mcm tu. Xde kena mengena lah.