Scan

Saya sekarang baru masuk 7 week. Nak tanya kalau scan masa 7 week dh blh nampak baby tak? Atau perlu tunggu another 2 week? Sbb kdg2 sya akn rasa sakit yg menucuk kat area bawah or tepi perut smpai tpaksa menunduk menahan.. Takut pulak klau da pa2 sbb before ni pernah keguguran..

10 Balas

Ikut orang jgak... Kadang ade yg dah nmpk, kadang ade org yg 10w baru nmpk..yg perut tebal kadang nmpk samar2 je, ade kes orang yg preg 6w die pergi scan tapi doktr ckp x preg sbb xnmpk lngsung masa scan, mngkin boleh tunggu lagi sikit utk scan.. Ape2 pon jaga diri n pmakanan, jgn buat kerja berat2,

5y ago

Dulu masa sya kguguran tu week ke 6 just jumpa katung jer... Sbb tu blm nak cek skrg ni takut masih awal 😅 Tapi tadi tba2 da spotting... Risau pulak kjadian dulu brulang lagi 😫

Ritu scan kat perut masa 5w x nampak pape lagi..6w scan lalu bawah baru nampak kantung..7w scan lalu bawah, alhamdulillah dah nampak degupan jantung..what a precious gift 😍

5y ago

Wah... Sya blm pnh lagi dgr jantung baby camna... Harap bpeluang dgr jantung baby kalau pergi scan ❤️

Sy scan 7w+ dah nmpk baby dgn heartbeat.ada org 7w blum nmpk Dr bagi lg 2 mnggu utk scan mcm tu.semoga baik2 aje Kandungan sis❤

Haritu buat masa week 6 xnampak pape.. next 2 week buat lagi dah nampak kantung dan baby plus jantung..😬

5y ago

Tu la pkir nak tggu 8 week tp perut rasa tak selesa... Menucuk2 dah rasa skrg... Takut pulak... Huhu

Tgu at least 12weeks seeloknya. Minum byk air supaya sng nmpk bby n tahu usia kandungan

nampak ketulan kecik je .. macam seketul daging gitu .. better checkup kt klnik ..

dulu 7weeks sy scan nmpk mcm ni je sis .. Alhamdulillah skrg dh 15weeks

5y ago

In Shaa Allah semoga Allah permudahkan kita semua sis ..

Nmpak kntung je sis..nt dah 10..12 week akn npk jntung

5y ago

Thank you sis.. Dah pergi cek up mlm td... Syukur nampak baby n jantung dah ❤️ spotting sbb prubahan hormon doc cakap td... Harap baby sihat saja ❤️

sy 6 week nmpk dh besar ibu jari 😂

5y ago

belum lg.. masi kecik 😂

9week dah nampak sis.