Breastpump

Saya sekarang 33 minggu tapi tak prepare breastpump lagi sebab kewangan tak mengizinkan. Takpe ke kalau tunggu lepas bersalin? Saya dilema nak beli ke tak 😭

13 Balas

sy pon sama x beli lg... nanti lps kua spital br beli... sb pregnant yg ke 3 ne mcm x byk susu.... so malas na pk lagi... tp kan kalau awk na beli... kt shopee ade yg murah jgk... kalau kite beli kt kedai baby btol mmg mahal ..sy igt na beli shopeee jgk nanti...

11mo ago

Tula ingat dah keluar hospital baru beli. Saya pun nak tengok dekat shoppee dengan preloved je

sy pun x beli lagi, tp ada group dekat facebook psl breastpump. ramai jual preloved yang helok2. ingat nak beli sana je nanti masa berpantang. skg beli yang utama je, breast collector one of it

sya pn 33 minggu dh beli.. tp beli yg mur2 ja.. rasanya kat shoppe lg murah... berbanding dgn kdi.. yg manual murah sikit kat shopee... tp bila cek kat SuperMrkt... mak ai... mahal sgt...

Sy pun tk beli lagi sis..Tggu lepas bersalin tgk keadaan klu ada susu mermet ja guna tgn klu susu tiada baru ikhtiar beli 😅 risau membazir beli dan sia2 klu beli then x digunakan..

11mo ago

Kan..🤭 xpa jgn risau insyaAllah susu ada lepas bersalin..Semoga Allah permudahkan setiap urusan kita semua..🥰🤗

sy pun 33 minggu. tak beli pun lagi.. nasib la mak sedara sy nk bg free yang manual punya.. sy guna manual jela dulu, nk yg mahal2 tu nanti dulu🤭

11mo ago

haah, tp penat sikit tgn kena picit2

Sy beli tp manual yg medela punya..standby mna tahu diperlukan msa pantang nnt..nak beli yg auto x mampu lg

sy 34 weeks bekerja sepenuh masa , driving. tk beli pun lgi. beli yg manual pump tu je bqckup dlm rm20.

11mo ago

Wahh murahh boleh beli yg manual dulu ni

Saya pun dah 33 minggu. Tak beli lagi breastpump sebab mak pesan jangan beli dulu..

11mo ago

Itulah bila pikir balik beli nanti jela

boleh. beli milk collector dulu pun tak apa..marmet lebih baik utk awl2 lps bsalin.

11mo ago

Baikk. Tqq sis

Boleh try serach jenama real bubee dalam RM 30 shaja…

11mo ago

Murahnyaa. Ok sis nanti saya tengok. Tqq