Perlu ke bawa breastpump semasa warded?

Hai mommies, nak tanya perlu ke bawak breastpump kalau kene warded lpas bersalin tu? Kalau in case susu badan tak keluar, kita kena prepare susu tepung siap2 la ya? #firstmommy #needhelp

1 Balas

xperlu sbb misi akn suruh/pantau kita direct feed dgn bby. klu xtahu cara, minta tlg misi ajarkan. tak digalakkan pkai breastpump sbb suction pam tak meransang pengeluaran susu pd awl2 bersalin. susu bdn xkeluar kena bgtau misi. xblh bawa susu tepung masuk wad ya. nanti sia2 kena marah dgn misi. in case bby naik wad NICU, ibu kena marmet simpan susu dlm bekas then kena pass bg misi.

8mo ago

Oh ok noted sis. Thank you for the info ☺️