Ibu menyusu makan durian

Saya sedang menyusu anak saya yang berumur 2 bulan. Boleh ke saya makan durian? Saya tanya ni sebab ibu saya kata durian tak bagus untuk bayi maksudnya sekiranya saya makan durian, apabila baby saya minum susu badan saya, baby akan muntah. Dan susu keluar pun berbau durian.. Adakah ia benar. Dan boleh tak saya makan durian?

17 Balas

Oh mcm sy mak kata angin nti...bila kita mkn..bby pn sm..mudah kembung...mmg bgus tuk milkbooster..tp mebi stiap bdn kesan dia berbeza.kut.. depend pd dri kitanye ketahanan dri mcm mne..mcm sy..sy try mkn seulas dlu..tgk lepas tu bdn sy angin..sy xmkn dh..sbb bby plak lepas tu effect..tu bg bdn sy n bby la..pd org lain sy xpsti..just try n error

Boleh je makan takde masalah, saya baru je makan siang tadi habis sebiji 😅 setakat ni anak saya okay tak kembung or effect pape, anak sy 3bulan, y sy prasan susu mkin bnyk je lepas makan durian, betul lah org cakap dia boleh jadi milkbooster. Try n error je. If baby tak ok just stop.

Kalau anak baru 2bulan better jgn lagi, perut dia Masih tak boleh sesuaikan diri lagi. Saya anak dah 9bulan pon bila saya mkn durian mmg dia Akan cirit & merengek tngah mlm. So kesimpulannya, nk mkn boleh tapi berpada sebab Kita mnyusu 😄

Durian act as a milk booster. But it depends on individual. If you try to reduce your weight, please watch out on the intake amount as it high is sugar.

Kat dalam apps ni jgk lah saya baca.. Ayuhh kita same2 makan dengan bersederhana cukup lah kan 😅😉

Boleh jaa.. Sy mkn durian dlm pantang lg sampai skrg. Siap buat stok dlm peti ais. N sy prasan susu bdan makin banyak

Setahu saya durian salah satu milk booster untuk ibu yg menyusukan, boleh makan tp jgn terlalu banyak......

dari mgdung smpai bsalin , skrg tgh mysu alhamdulillah okay jaaa. sy suka duyannn uhuhuuu.

Sy makan durian ok je. Anak 3 bulan & fully bf. Takda pulak meragam. Ikut badan kot

Terima kasih kepada semua yang beri saya comment.. and its too useful for me.