Ibu menyusu makan durian

Saya sedang menyusu anak saya yang berumur 2 bulan. Boleh ke saya makan durian? Saya tanya ni sebab ibu saya kata durian tak bagus untuk bayi maksudnya sekiranya saya makan durian, apabila baby saya minum susu badan saya, baby akan muntah. Dan susu keluar pun berbau durian.. Adakah ia benar. Dan boleh tak saya makan durian?

17 Balas

Sy makan durian ok je. Anak 3 bulan & fully bf. Takda pulak meragam. Ikut badan kot