Pantang Tradisional. Fakta atau mitos?

Saya sedang berpantang 20 hari lepas bersalin anak sulung saya. Betul ke kalau pantang tak boleh makan ayam, ikan dan telur? Lepastu kena pantang ais juga?

15 Balas

Saya czer, makan je ikan ayam. Boleh check ikan apa yang boleh dan tak boleh. Cuma masih elakkan telur. Ayam tu buang kulit. Banyakkan makan masakan bersup-sup atau bakar je. Kurangkan minyak dalam masakan. Buah orange sunquick & anggur hitam setiap hari. Sebenarnya dia ikut pada badan individu. Cuma saya naik ruam gatal dekat perut keatas (bukan tempat luka czer tu.) sbb panas/berpeluh & mandi pun ala kadar 😅