Pantang Tradisional. Fakta atau mitos?

Saya sedang berpantang 20 hari lepas bersalin anak sulung saya. Betul ke kalau pantang tak boleh makan ayam, ikan dan telur? Lepastu kena pantang ais juga?

15 Balas

buat masa ni suami jaga pantang makan je semua benda minum air sejuk dia bagi selang seli dengan air panas juga , ayam pun makan, sambal pun makan juga , cuma telur saja yang tak bagi makan , sayur dgn buah pun selected takut makan yang sejuk nnti badan sakit2