Berat turun lepas mengandung normal ke. Vitamin tambahan apa perlu ambil

Hi. Saya sebelum mengandung berat 48kg lepas mengandung 2 bln berat turun 46.5kg . Normal ke. Skrg saya makan dua jenis ubat ni dari klinik. Sehari sebijik stiap satu jenis.. Yg obimin nurse kata dah ada skli acid folic. Perlu ke saya tmbh vitamin lain bli di farmasi. Saya takut kandungan saya kurang zat sbb saya kurang mkn dan asyik muntah.. please help me #firs1stimemom

Berat turun lepas mengandung normal ke. Vitamin tambahan apa perlu ambil
23 Balas

Says berat turun dari 54.5 jadi 51.0 masa trimester pertama .. masuk trimester kedua baru naik balik pelan2 jadi 54.. tapi doktor suspect sbb hyperthyroid. Masuk trimester ke tiga ttiba laju lak naik smpai lebih dari yang sepatutnya (2.5kg dalam masa 2minggu) ni pun timbang sendiri kat rumah dah 57 sekarang 33w, baby kedudukan melintang. Due 21/9 ni. Alhamdulillah, hyperthyroid pun dpat dikawal dengan ubat2an.. Cuma risau bby xnak pusing je 😅