Berat turun lepas mengandung normal ke. Vitamin tambahan apa perlu ambil

Hi. Saya sebelum mengandung berat 48kg lepas mengandung 2 bln berat turun 46.5kg . Normal ke. Skrg saya makan dua jenis ubat ni dari klinik. Sehari sebijik stiap satu jenis.. Yg obimin nurse kata dah ada skli acid folic. Perlu ke saya tmbh vitamin lain bli di farmasi. Saya takut kandungan saya kurang zat sbb saya kurang mkn dan asyik muntah.. please help me #firs1stimemom

Berat turun lepas mengandung normal ke. Vitamin tambahan apa perlu ambil
23 Balas

first trimester ni normal awak berat turun, saya dulu almost 10kg turun sbb tak bole makan ,asyik muntah je. tapi ubat kk bagi mmg duk makan je.

2y ago

tuh la, sedih juga la bila tgok berat n badan. tapi nasib baik kejap je, mmg masuk 2nd trimester start lalu makan balik. sampai 3rd trimester berat lebih pula dari limit so kena g kk selang sehari. ,😂 .

mmng awal pregnt berat akan trun tambah2 klu muntah n kurg mkn.. nnty dh ok alahan berat akan naik.. tmbh2 trimester ke3 cepat je naik berat badan 😕😕

Saya dari trimester pertama sampai masuk 7 bulan berat turun 8kg, last last kena warded drip air sebab memang tak boleh makan minum langsung 🫠

Kalau ada alahan memang ada possibility turun berat. Saya awal trimester turun nak dekat 3 kg sebab tak de selera makan & selalu muntah².

Sama mcm saya wak.. berat turun sebb mabuk yg teruk. Lepas hilang mabuk , selera makan dan berat badan saya naik.

Sy dulu pun 1st trimester turun berat 3kg. Sbb tiap kali makan je muntah. Nnti dah 2nd trimester berat mula naik

saya yang takde muntah2 ni pun turun 2 kg. sebab takde selera dengan nasi. makan sekali sehari jer.

trimester 1 awk akn risau berat turun. trimester seterusnya awk akn risau berat naik 😂

pembawakkn https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

minum susu Anmum,saya minum susu Anmum berat saya dari 48kg sekarang dah naik 50kg😄