pujuk suami..

Saya saje tye suami bole ke kalo nk puase dr bersama.. Tp dia hanya bls.. Ouh. ? Kami berPJJ.. Adeh.. Bukan ape.. Cume ade rase takot2.. Bile brsame tu.. Mcm mne ye.. 8w6d

10 Balas
Expert

Salam sejahtera puan. Untuk makluman anda tiada masalah untuk suami bersama isteri ketika hamil. Namun begitu pastikan anda selesa ketika bersama dan tidak berasa sakit atau menjejaskan tubuh anda. Berbincanglah dengan suami agar persefahaman dapat dicapai. Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.

kalau baru2 x d galak kn.. sbb baru kn.. tkot dye pn masih belum kukuh.. kne hati2 lebih.. ramai mngatakn jgn lepas dlm.. and slowly la.. jgn tekan perut.. then nnti, trimester by trimester, boleh take note position mane yg ssuai.. knowledge tu ade dlm apps ni.. cuba geledah sampai jumpa.. 😊

sy dgn suami bsma smpai la. mnggu hari, sbb doctor pun galak kn untk memudahkn proses bsalin, syukurr mmg bkesan, sbb baby sy lahir 3.61kg 😁 montel2, tp klu mcm sis ada risiko atau takut jadi apa2 bgtau la bgus2 spaya suami sis paham,

Sye slow talk dgn husband,alhamdulillah dia leh terima. Sbb dlu pernah bersama then bleeding, trus kitaorg stop 😂 klau bersama pun, x main dalam sis. Kami guna cara lain asalkan x membahayakan kandungan lagi2 ni anak first dan masih awal.

Bole jea bersama sis . cuma jgan ganas2 . kalau ganas2 tu yg takut bleeding . lepas jea bersama , sis bsuh bersih2 . nurse slalu pesan kt sy mcmtuu . sy benda kecik2 memg direct tanya nurse sebb ank first taktau bnyak benda 😁

Sepanjang mengandung , selamat je nak bersama . Kalau risau , berhati hati lah . Jangan fikir sangat , nanti kalau awak yang hilang nafsu nak bersama jadi lagi tak selesa sebab kering .

Guna cara lain untuk puaskan dia. Sy since bleeding dah xbersama mcm biasa. Cuma guna cara lain je. Kita mampu tahan nafsu, lelaki lain, x mampu.

Sis bgtau la ape yg sepatut.. insya allah dia faham.. 💪❤️

slow² sj baa sis jgn ganas² 😅

Slow2 sis..jgn ganas2