Kena block dgn cousin yg sedang TTC

Saya saja nk meluah. Saya terasa hati sikit dgn cousin saya yg block saya di IG. Saya perasan sejak saya pregnant dulu, dia mcm nk menjauh dari saya. Message yg saya hantar semua dia ignore. Then after saya bersalin, tak lama lepas tu saya sedar dia block saya. Saya tak rasa saya pernah buat ape kesalahan dekat dia. Jumpa pun bukannya selalu.. selalu catch up through wassap and IG je. So ape yg saya boleh conclude is that dia block saya due to my pregnancy. Hmm ntah la. Maybe dia sedih tgk saya post video baby.. saya faham dia sedang TTC tapi perlu ke sampai tahap mcm tu sekali. Mcm nk putus family ties pulak. Dulu kitaorg baik now mcm strangers. Saya sedih.

2 Balas

Alahaiii awak... Sorry to say. Sy rasa awak yg childish pula. What going on between ur pregnancy dgn die yg tgh TTC? Standard lah org jeles. Tp kalau die x ckp apa2, than y u wanna conclude yg die block u sbb u ada baby. Its all ur assumption yg memakan diri u sendiri. U cuba lah call die tanya die knape. People nie sometime ada masalah. Diorg perlukan masa untuk cari diri diorg semula. Maybe die tgh busy keje ke, busy buat treatment untuk pregnant ke. U do not know. Or maybe die mmg saja2 block u tanpa reason apa2. U pergilah jumpa die face to face. U pun dah conclude mcm nk putus family ties? Haaa panjang nye u dah fikir.. Ntah2 cousin u tgh x sihat, sakit ke apa ke, terlantar ke apa... Better u pergi lah jumpa die dpn2 ye tanya knape.

9mo ago

I mean reach out in different ways. Kalau massages IG whatsapp semua die x reply, why don't u go n meet her face to face. Kata cousin dr kecik kan, so distance is not a problem kan. U have to understand also. Not everybody is happy for us. Even our siblings pun sometime ada saja iri hati dan dengki dgn kita. 1 blood to yeah 1 mother 1 father. But we cannot force people to like n be happy about us. Sometime, we have to understand also, that's how they heal themselves. Die x ada masalah pun dgn u, tp diri die sendiri x dpt nk cope up dgn u, maybe die sedih, die jeles, sbb die TTC awal lagi dr u kan, cara die nk healing herself, die bawa diri, die try avoid benda2 buat die negative, itu sahaja. U x negative, baby u x negative, u pregnant u bersalin x negative pun. Tp for ur cousin, benda2 nie buat die jadi negative. So, just be positive. Doakan lah semoga cousin u dpt pregnant dan ada anak mcm u. 1 more thing, things are different now. U guys are married. Cousin u ada husband. U ad

Ní main character syndrome. You don't get to play victim here. Move on.