Marriage problem

Nak meluahkan perasaan stress. Suami suka tgk video perempuan. Mcm video2 kat ig perempuan yg pakai baju ketat2 nampak bentuk badan. Mostly wanita bertudung mcm instafemes semua tu. Bila tgk suami sendiri simpan video perempuan, baru faham mcm mana pandangan nafsu seorang lelaki ni 😢 pentingnye tutup aurat, pakai lah baju longgar2. Isu ni xpernah habis dlm rumahtangga kami, dia xpernah mengaku. KLau saya luahkan & bercerita pasal ni kat dia, dia akan melenting marahkan saya. Ibarat saya xde hak utk tegur atau suarakan perasaan saya. Stress. Lepas kawin baru tahu suami jenis mcm tu. Pervert. Suka tangkap video perempuan secara senyap2. Bnda ni jadi sebelum kami ada anak. Dah ada anak xsempat la kan utk take picture gmbr org lagi dah. Patut la sebelum ni sy perasan dia pgg fon mcm letal kt dada cmtu. Rupanya utk ambil video2 random perempuan. Mcm time jalan kt mall ke kedai makan ke etc. Jenis suka tgk wanita kot agaknya dia ni. Saya rasa suami saya pervert!! Allahu seram. Ni cerita dulu lah. Skrg dh ada anak mmg sy xde nmpk dia pgg gon camtu lagi dah. Saya sedih sbb lps pntg ank kedua saya terjumpa video2 mcmtu dlm fon lama dia. Fon skrg mmg habis password dia letak kt semua apps sbb xnk saya bukak. Lps kantoi beberapa kali ada lagi simpan video perempuan dalam fon. Stress dan sedih. Saya rasa lgsg tak dihargai. Benci dgn suami sendiri. Dari segi lyn ank2 dia ok je. Agaknya mmg jenis dh ketagih tgk bnda lucah time remeja agknya sbb dia kawin dgn sy time umur dia dh 30an. Dia kawin lambat lh kiranya. Sedih n stress. Saya ibarat xde hak nk bersuara pasal kesedihan saya psl isu ni. Dia akan marah saya balik 🤧 suami org lain elok je semua kongsi dengan isteri 😭 cemburu betul dgn suami yg kongsi semua dgn isteri😥 Kdg2 rasa menyesal berkahwin dgn org begitu. Saya educated. Even gaji saya tinggi dri dia. Pernah gaduh geram sampai cakap, kalau macam ni mmg dari awal lagi saya xingin dgn dia. Dia naik angin terus lempar barang yg ada kt tgn dia time tu. Pastu ckp kalau nak sgt kau pergi pejabat agama. Anak2 aku nak. Sampai mcm tu sekali dia naik angin. Ntahla, bnda ni xkn habis selagi dia xberubah. Tapi siapala kita nk ubah seorang suami kan. Btw, dia seorang yg baik je dri segi tanggungjawab semua. Sgt sayang kat anak2. Hubungan bersama pun at least seminggu sekali tu mmg wajib ada. Saya layan dia mcm biasa sebab sy hormat dia sbg suami. Cuma dari bab ni je lah yg buat saya selalu makan hati. Suka tgk wanita. Xjaga pandangan mata. Suka tgk bnda lucah. Gambar awek dalam tumblr. Allahu, tenat sungguh dgn wanita2 zaman skrg. Saya ohn xsangka rupanya byk sgt wanita yg gadai maruh tnjuk bdn kt dlm tumblr. Kenapa dorg buat semua ni eh??? 😢 Jenis cepat naik angin pun ye, mulut boleh thn bila marah. Saya saya tgh nak wean off ank pertama umur 2 tahun lebih. Anak jenis nk susu time tido, pernah sekali saya xnak bagi sbb nk bgun buat susu utk anak, dia terus marah saya ckp kenapa lepas susu, anak dh nk tidur, xpasal2 anak sedar balik. Terus dimaki saya, ckp saya bodoh bangang, menatang dan mcm lagi. Allahu sedih dpt suami yg cepat naik angin dgn isteri sendiri. (Utk kes ni dia ada minta maaf dgn saya, since dia tgk saya nangis lepas tu. And then maybe dia tahu dia salah) Depan org lain, sepupu sepapat dia lain terus karakter. Dengan isteri tu watak sebenar 🙂

6 Balas

Sy nak crita something yg sy alami & tgk dpn mata. Dulu time sy form 3, ada sorg kwn ayah sy nie slalu dtg rumah kami bawa mcm2 jenis jajan, coklat, brg2 sekolah, ajak sy jalan2. Kwn ayah sy tu umur dlm 40 mcm tu, dia dulu keje askar lepas tu resign & buka patrol station area tempat kami tu. Dia mmg trkenal baik & pemurah. Selalu dtg rumah kwn2 dia & belanja mcm2 utk family kwn2 dia trmsuk family sy. Nak dijadikan crita, 1 hari nie dia ajak sy jalan2 g mkn, ayah sy outstation, dia msj phone sy kata nk ambil sy kt skolah. Sy pn budak2 xtau apa2. Sy ikut dia. Dlm kereta dia slalu nk tlg sy pakaikn seatbelt, sy cpt2 pakai sendiri sbb terasa xselesa dia trlalu dkt dgn sy. Hari berganti hari, dia slalu la ajak sy kluar mkn. Satu hari nie, dia & ayah sy otw ke N.9. Dia tgh drive, sy kt seat belakang pinjam phone dia utk tgk phone tu sbb phone tu model baru time tu. Bila sy buka gallery dia ada byk file, sy tgk dlm file ada file lg, bila sy buka ada byk gila gambar2 & video2 sy yg random. Kemudian sy buka lg file2 lain, sy nampak video lucah dia & sorg budak. Yg lebih sadis, budak tu adalah ANAK PEREMPUAN TUNGGAL DIA yg masa tu masih sekolah rendah lg. Byk sgt2 video lucah dia dgn anak dia dlm phone tu. 😭 Masa tu sy budak2 lg, sy brithu benda tu pd mom sy. Mom sy tkut nk brithu ayah sy sbb ayah sy panas baran tahap melampau. Mak sy just marah sy sbb pandai2 ikut dia keluar mkn. Moral of the story, bkn nk menuduh bkn2. Tapi org yg pervert nie minta tlg sgt2 sis or sape2 pn berhati2 lebih, dorg punya nafsu pelik. Bahaya klau ada anak perempuan.

5mo ago

Allahu kesian anak dia tu. Ye cik, saya pun risau juga fikirkan anak. Minta dijauhkan dari perkara sebegini😭

Hm. Ntah lah sis, kadang tak paham dengan lelaki ni. Apa ntah yg dorang nak? Dah ada yg halal, yg haram jgakk dorang suka tngok. Saya percaya bkan sis sorang je alami mcm ni tapi hampir kesemua isteri mengalami nasib yg sama cuma cara mcm mana dorang handle masalah ni je yg berbeza. Btw, kita sebagai isteri ni tak mampu nak sekat pandangan mata mereka. Kita hanya boleh nasihat & terus nasihat je (diri sendiri yg perlu ada kesedaran utk berubah). Tapi mcm saya, kalau ternmpak husband saya bukak tiktok then fyp pulakk video-2 perempuan yg sexy-2/tak tutup aurat. Even kat tv pun kadang kalau tngok movie kat Netflix ke Youtube ke kalau ada babak-2 yg menghairahkan. Mula lah mulut saya ni nak potpet potpet . Saya ckp ‘haa bie tngok lah benda bkan-2 nanti lama-2 Allah tarik nikmat mata baru thu’. Siap bagi ceramah lagi, kadang saya bukak kuat-2 ceramah mana-2 ustaz.. saya bagi dia dengar. Saya jenis straight to the point je. Bagi setepek terus, takde pendam-2. Kadang saya perli-2 dia. So far tak jumpa atau nmpak lagi apa-2 apps yg pelik-2 kat phone dia. Kalau ada mmg siap lah, saya hempuk terus phone dia sampai berkecai. Utk sis, sis buat lah keputusan yg mana terbaik sbb situasi kita berbeza-2 & jalan cerita pun tak 💯 sama. Kalau sis rasa masih boleh bersabar & berbaloi utk sis bertahan then ok lah. Tapi kalau sis rasa dah tak mampu, sis sendiri pun thu kan keputusan yg perlu sis buat. Kami hanya boleh mendoakan yg terbaik utk sis. Moga Allah beri sis kekuatan & jalan keluar ya.

5mo ago

Fon dia lgsg dia xbagi saya tgk ye. Semua apps ada lock. Dulu lockscreen je. After that pernah one time dia bagi anak main phone, and then saya ambil phone tu godek2. Gallery dia lock, so saya godek Folder file. Ada la jumpa gambar2 perempuan. Haih, lepas tu dia tahu sebab saya perli2 dia ada simpan lagi gmbr pmpn. Terus dia lock semua apps. Saya sgt xpuas hati pasal ni. Kalau dah sorok tu maknanya ada la kan. Kdg geram je nak bagi ayat, bagusla semua lock. Nanti kalau jadi pape, isteri lgsg xtahu apa2. Bagus sgt

Mcm ni sis. Sis balas balik apa dia buat kat sis. Contoh, kalau dia tgk gambar perempuan sexy2 you tgk gambar lelaki handsome2, and selalu puji laki lain. banyakkan kawan kawan laki. Kalau dia ajak bersama, you layan je tpi buat2 you tak orgasm sgt. Tak lyn, tak bernafsu. Lpstu you buat2 mcm you selalu tgk vid semua biar dia terasa bini dia tak bernafsu dgn laki sendiri tpi lagi bernafsu tgk laki lain dlm video. lpstu try open minded pakai sexy2, kalau dia bising ckp je camni. "Awak boleh tgk perempuan lain sexy2, knp saya tak boleh jadi mcmtu jugak? Normal lah kan org laki suka tgk mcm awak tgk perempuan lain jugak?" Tengok apa reaksi husband you tu. Biar dia rasa tercabar dan rasa apa u rasa. Kalau i, I selalu balas sampai laki i jd insecure. Klau dia nak u normalisekan perbuatan dia yg u tak suka, U suruh dia normalisekan perbuatan u yg dia tak suka baru win win situation.

5mo ago

Yg penting buat2 mcm you tak kesah langsung apa dia buat. Contoh dia suka tgk gambar org lain you gelak je then ckp "Kalau bini awak sexy mcmni pun laki lain suka tgk hehehe" biar dia terasa oh bini aku pun laku.

Situasi kita lebih kurang sama. Lelaki tk akan pernah nk mengaku even dah banyak kali kantoi. Hingga dia haramkan sy pegang fon dia. Sy teruskan kehidupan nacam biasa. Buat2 taktau je dgn aktiviti dan stop dh pegang fon dia. Sekarang pun dh takde sekatan lagi ye macam dulu, nk pergi lepak , balik jam berapa sy tk kisah. Dah besar panjang. Umo bukan muda lagi ye dah 30an. Asal nafkah anak2 tklupa dah. Sy nikmati pinjaman sementara ni utk sy. Moga sis di beri ketabahan utk lalui ujian ini

5mo ago

Sebelum sy jadi “tk ambil kisah” tu sy dh bergaduh teruk dgn hb sy. Buka fb tgk bahagian history dia search prmpn2 seksi entah sape2, buka ig berlambak lagi gambar siap follow pulak tu. Melodak kemarahan sy hingga patah batang penyapu tu sy kerja kan. Nampak teruk bukan. Kesalnya sy rasa berkahwin dgn lelaki spesies begini. Sy rasa tk tenang dan benci sgt dengan segala perasaan yang buat kan sy serabut & stress fikirkan benda yang sy tk dapat nk control tu. Berbuih mulut cakap, nasihat. Tetap macamtu perangai. Sy penat. Sy nk tenang2 je, besarkan anak yang sememangnya perlukan sy. Sy abaikan je apa dia buat. Nk search ke apa sy biar. Cumanya sy cakap, kalau ada buat sesuatu belakang sy tuhan bayar cash. Dia pun diam. Beringat sendiri la ye. Sy buat tktahu dan jalani hidup mcm biasa. Fokus diri dan anak. Sayang diri sendiri & hargai diri kita sis. Sekarang sy lebih tenang, taknak serabutkan otak fikir benda yang memamg sy tkboleh control, tu semua di luar kawalan sy.. berlapang dada…

kalau puan rasa masih ada kebaikan dalam diri dia, then teruskanlah hubungan yang sedia ada. kalau rasa boleh fix, berbincang, slow talk then do it. diri sendiri je tahu macam mana nak menghadap untuk jangka masa yang panjang. betul, suami tu bukan budak kecik, dah besar ada otak boleh fikir mana baik mana buruk. dah ada anak pulak tu, sepatutnya jadi contoh yang baik.

kte bley kawal diri sendri tp x kn bley kawal org.. bab2 brubah nie kne ade ksedaran dri sendri.. sme ade sis masih bley sabar & jalani hdup sperti biasa ataupun sis da bosan & nak dlepaskn.. klu sis rse bcerai tu susah, fktor anak or kwangn, jd bersama je la dgn suami tu.. sis truskn khidupan mcm biasa buat2 x tw je dgn aktiviti dia..