Baby (28week)

Saya risau. Nak kira gerakkan baby, baby kurang gerak. Kadang, lambat gerak. Saya pergi ospital, doktor cakap.. jantung & gerakkan baby dalam kandungan ok.. normal.. Tapi kenapa baby saya slow je gerakkan sejak 28week ni? Sebelum ni ok je.. Ada yg cakap baby mungkin suka tido.. tapi saya tak tahu nak percaya ke macam mana.. saya risau.. #ingintahu

16 Balas

bg sy xboleh nk bergantung sgt pada ayat bby tidur. sis dah kira gerakan belum? kalau dah start kira, make sure gerakan ckup 10 kali 9am-9pm. even gerakan ke 10 dah ckup awal, still kne kejut usik2 bby. kalau boleh pantau. dlm 1 ke 2 jam tu pastikan ada prgerakan. xkesah la slow ke kuat