contraction ke?

Saya rasa macam sakit pinggang macam ketat selang 15 minit. Dah lebih kurang 2 jam. Contraction ke? Tahap rasa sakit tu 3/10...tak sakit sangat. Tanda-tanda lendir berdarah atau pecah ketuban takde lagi... Kena pergi hospital dah ke belum? #39w1d

15 Balas

Update... Saya dah admit wad. Bukaan 2cm. Sakit pinggang macam senggugut tu selang 10 - 15 minit... Tahap sakit 5/10 boleh kawal lagi. Doktor pantau je. Kalau pecah ketuban atau contraction kuat yang tak boleh tahan baru cepat-cepat panggil nurse. At least dah masuk wad rasa selamat sebab dipantau selalu heartbeat baby. Cuma musim covid ni tak boleh husband teman dalam labour room. Masa discharge je baru boleh jumpa... Waktu melawat pu tak ada dah sekarang. Dalam hospital cuma ada patient, nurse, doktor... Huhu

4y ago

Kak dah berapa minggu skrng no. I pun feel the same lake rasa sakit untuk beberapa minit je lepas tu hilang, ada rasa perut keras dan padat lagi baby movements rasa increase banyak.

Kena standby dh tu sis .. kalau rmh dkt dgn hospital sis tggu 10 or 5minit jrk skit tu baru prgi hsptl .. kalau jaoh blh kot pgi skrg .. sbb sy hari tu contraction 5min he jrk tp bkk bru 2cm .. waktu nk prgi hsptl baru ada tanda drh kluar

Bleh pergi klinic..nati doc cek jalan ..klu x buka lg..dia akn minta kita balik..macm akk hari tu sakit kuat br akk pergi..sbb akk x de keluar tanda2 jgk..tau2 dh 5 cm sampai sana..sakit dh makin kuat sampai x blh thn..

Tu tnda2 contraction juga.. Dah bolh bersedia xlama lg mesty baby akn keluar.. Mybe dlm 1minggu.. Tngok atas contraction akn mkn kerap.. Mkin kerap sampi 20mnt skly bru g hospital atau dh ada tnda2 lendir

Saya masa hari tu pun sakit pinggang je mula2 tkda lendir tkda darah keluar pun lepas tu sakit tu mkin sakit n terus je ke spital , sampai2 je dah bukak 4cm , masa tu pun dah 39week5day

saya 38weeks 1day, pinggang sakit tp tahap boleh kawal lgi. Perut mengeras je dan rasa sakit perut mcm senggugut/gastrik, tak reti beza hahaha.. Tu tanda nk dkt bersalin ke ?.

4y ago

tu salah satu tanda jgak tuh sakit mcm senggugut.. klu kerap dan makin lama makin sakit.. kne pergi hospital sis..

Huih! Sy pulak rasa debaran tu. Semoga sis dimudahkan dalam urusan bersalin, & selamat keduanya. Aaamiinn. 💖💙

Ya contraction. Segera ke hospital ye. Semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti ye. Aamiin 🤲🏻💕

Mcm sya ni sis... Perut kerp mgeras... Tpi xde turn lendir, drah @ ketuban ... Thu2 da bukak 3cm...

Klu sakit dah 15 minit. Kena standby.. x lm nnt gap jadi 5minit.barang nak bawa p hsptl bg ready