Mertua dan Nama anak

Saya pregnant da 34w, mak mertua seboleh2 nak namakan baby saya, saya ada suggest nama lain yg saya suka kat suami, suami cakap mak dia nak nama tu jugak.. hurm macam mana nak tolak nama tu baik2 tanpa masam muka dgn suami dan mertua? #advicepls

76 Balas

saya pun nama asal yg saya suka lain,tp hampir2 bak bersalin tu macam2 akak ipar cadangkan dh akhirnya saya setuju je janji maknanya yg baik ☺☺

say ade 2 nama dlm surat beranak.. sebb mak dgn arwah datuk masing2 nak letak nama saya. dlm ic je 1 nama, ikut nama yg diberi mak saya.

sape mak budak tu? awak ke mil? tukar la nama suami awak kepada nama yg dia nak 😂 jgn letak nama cucu la, cucu tu pon ada mak 😂

Cakap awak dapat mimpi nak nama kan sekian sekian, so memang dah niat nak letak nama tu. kalau tak letak macam tak kena pula nanti.

ckp awk dh lama simpan n nk namakan ank pertama awk tu..bg awk dlu y bg name kt ank first..nnt y second blh la mak die bg.

😂kalau sya pakai 2 nama satu nama surat lahir 2 guna nama rumah guna nama yang mertua nak sangat”😅bru adil

Buat taktau ja..lahir2 esok trus ja buat surat beranak..dh buat baru habaq kat dia 🤭😂..itu ja cara terbaik

gabung jer lah nama tu sis....dh buat apa semua nanti xda bunyi jgk tu..kalau bunyi jgk tahan jer lh telinga😂

klau sy, sy buat keras skit.. lantaklah anak aku, yg mngandung aku, yg nak bela aku, yg kau sibuk kenapa.. ish

aku penat mengandung penat besalin suka2 plk bagi nama, kalo aku mmg letak nama yg aku nak dkt anak